Tips Penggunaan Cleansing Brush

Bagi yang dah pun memiliki Cleansing Brush dari Mary Kay tahniah kerana merupakan orang yang bertuah memilikinya. Bukan apa, cleansing brush dari Mary Kay ni sangat laris walaupun baru saja 4 hari release di pasaran. Bagi yang masih ingin memilikinya cepat-cepat order selagi stok masih ada..

Today, mau berkongsi TIPS PENGGUNAAN CLEANSING BRUSH ni...

Bagi yang baru pertama kali menggunakan alat ini pasti kurang arif tentang keberkesanan dan penjagaannya.


  • Menurut kajian, dengan penggunaan alat ini, kulit akan lebih bersih berbanding mencuci muka menggunakan tangan. Kelebihan ini membuatkan serum atau pelembap yang digunakan selepas cucian menggunakan Cleansing Brush akan lebih pantas meresap ke kulit.
  • Bagi memastikan kebersihan berus selepas penggunaan, pastikan berus dibasuh dengan cecair sabun yang lembut. Pastikan berus dikeringkan dahulu sebelum menyimpannya. Keringkan setiap kali digunakan.
  • Bersihkan berus dengan merendamnya di dalam semangkuk air dan dicampur dengan antiseptik seminggu sekali. 
  • Sekiranya anda gemar mencuci muka ketika mandi, pastikan anda mengasingkan kepala berus dan simpan di tempat yang kering untuk mengelakkan dari kulapuk. 
  • Pastikan kepala berus ditukar setiap tiga bulan bagi memastikan ia sentiasa bersih dari bakteria.
 (SUMBER : Akhbar)


Clear tak?

Ok, bagi yang dah mempunyai Cleansing Brush ini dan pertama kali menggunakannya jangan lupa tips ini ya!! 

Sentiasa kekal bersih dan cantik untuk semua wanita di luar sana!!

Comments

HeNRieTTa JoSe said…
thanks for the share...rietta xpernah guna lagi....tapi plan juga nak beli...sebab banyak testi kata bagus...sangat bersih kulit jdinya...
Cik Muda said…
Yup rietta, sgt best...

Sbb kulit rasa sangat bersih , lepas cuci , guna hydrate atau serum twrus meresap ke kulit...

Yakin dgn mary kay..!!

Popular Posts